Veelgestelde vragen


Domeinnaam keuze

Welke domeinnaam moet ik kiezen?

De keuze voor de juiste domeinnaam hangt af van een aantal zaken. De volgende factoren zijn het meest bepalend.

  • Het onderwerp van de website.
  • De doelgroep van de website.
  • De beschikbaarheid van de domeinnaam.
U doet er goed aan het onderwerp van uw website zo kort mogelijk samen te vatten in de domeinnaam. De domeinnaam moet goed onthouden kunnen worden en namen waar mogelijk spelfouten op ontstaan moeten gemeden worden. Houd de domeinnaam kort en krachtig.
Wanneer de website zich voornamelijk richt op een bepaald land neem dan de domein extensie van dat land. Bij Belgische websites is dat de .be extensie, bij Nederlandse is dit .nl.
Wanneer de website bedoeld is voor mensen die uw product al kennen kunt u de productnaam als domeinnaam gebruiken. Wanneer de website bedoeld is voor potentiele nieuwe klanten kunt u het beste een beschrijvende domeinnaam nemen. U kunt het natuurlijk ook beide doen.
Steeds meer domeinnamen zijn reeds bezet, dus u doet er goed aan een gewilde domeinnaam zelfs al te registreren voor u er een website op gaat plaatsen. Mocht uw website zich internationaal richten en de .com versie is al bezet, dan kunt u altijd uitwijken naar .net, .org, .info, .biz of de .eu domeinnaam extensie.

« Terug

Gerelateerde vragen

Alle vragen


Registreer nu uw .EU domein

Wilt u een .eu domeinnaam registreren? Ook dat kunt u bij Doemee.be doen. Wel zo makkelijk!
 

Bestel nu uw .be domeinnaam!

Uw eigen .be domeinnaam? Verzin de beste naam voor uw website en registreer deze snel.

Verzin een .be domein- naam die bij u past!


Domeinnaam vrij?
Hostingpakketten