Veelgestelde vragen


Internetsite

Wat heb ik nodig voor een internetsite?

Een internetsite bestaat meestal uit een domeinnaam en schijfruimte (webhosting).

Domeinnaam
Een domeinnaam maakt deel uit van het adres waaronder uw internetsite te vinden is. Door het kiezen van een toepasselijke naam kan het adres van uw internetsite eenvoudig worden onthouden. Denkt u bijvoorbeeld aan uw eigen naam www.dewit.be of uw hobby www.aikido.be.

Schijfruimte
Een domeinnaam verwijst naar schijfruimte die in verbinding staat met het internet. Na het intoetsen van de domeinnaam worden de HTML pagina's die u in de webruimte heeft geplaatst getoond. De schijfruimte heeft u dus nodig om pagina's, illustraties etc. te plaatsen. Wanneer u ook grotere downloads aanbiedt heeft u meer schijfruimte nodig, dan wanneer uw website alleen tekst bevat.

Overige faciliteiten
Wanneer uw website gegevens moet berekenen of uit een database moet halen is het handig wanneer de schijfruimte ook programmeertalen zoals PHP en ASP ondersteunt. Hiermee kunt u websites maken die eenvoudiger te onderhouden zijn en actief kunnen reageren op dingen die uw bezoeker doet op de website. Er is wel enige kennis vereist om dit te gebruiken.

Om de benodigde HTML pagina's van uw internetsite te maken kunt u gebruik maken van software. In deze software geeft u visueel aan hoe alles eruit moet zien en de code wordt voor u geschreven. Doemee.be levert bij al haar pakketten Sitebuilder die u gratis kunt testen.

« Terug

Gerelateerde vragen

Alle vragen


Registreer nu uw .EU domein

Wilt u een .eu domeinnaam registreren? Ook dat kunt u bij Doemee.be doen. Wel zo makkelijk!
 

Bestel nu uw .be domeinnaam!

Uw eigen .be domeinnaam? Verzin de beste naam voor uw website en registreer deze snel.

Verzin een .be domein- naam die bij u past!


Domeinnaam vrij?
Hostingpakketten