Veelgestelde vragen


Subdomein

Wat is een subdomein?

Een subdomein is het stukje adres dat voor uw domeinnaam kan staan (in de meeste gevallen www). Een webadres kan er bijvoorbeeld als volgt uit zien http://subdomein.domeinnaam.nl.
 

Bij sommige hosting pakketten kunt u een aantal subdomeinen aanmaken. Deze krijgen een eigen plek binnen uw FTP account waar u ze een eigen website kunt geven. Zo kunt u bijvoorbeeld iedere afdeling binnen uw bedrijf een eigen website geven.
 

Omdat zoekmachines ook waarde hechten aan een plaatsing van een zoekterm in de URL kunt u uw subdomein uw belangrijkste zoekterm laten bevatten. Wanneer er geen vrije domeinnaam meer was met uw term is dit een zeer goed alternatief.

Hoe kan ik een subdomein toevoegen?

Wanneer u naar uw control panel gaat, selecteert u het gewenste domein waaraan het subdomein zal worden toegevoegd. Kies voor de optie "subdomains" en vervolgens "add new subdomain". In het lege veld kunt u de gewenste naam voor het subdomein opgegeven. Bij de overige opties kunt u inlogggevens en schrijfruimte toekennen specifiek voor dat subdomein. Klik op "OK" om de wijzigingen door te voeren.

Wat hebben subdomeinen nog meer als voordeel?

Omdat zoekmachines ook waarde hechten aan een plaatsing van een zoekterm in de URL (web adres) kunt u uw subdomein uw belangrijkste zoekterm laten bevatten. Wanneer er geen vrije domeinnaam meer was met uw term is dit een zeer goed alternatief.

« Terug

Gerelateerde vragen

Alle vragen


Registreer nu uw .EU domein

Wilt u een .eu domeinnaam registreren? Ook dat kunt u bij Doemee.be doen. Wel zo makkelijk!
 

Bestel nu uw .be domeinnaam!

Uw eigen .be domeinnaam? Verzin de beste naam voor uw website en registreer deze snel.

Verzin een .be domein- naam die bij u past!


Domeinnaam vrij?
Hostingpakketten